Snel internet, maar niet voor iedereen!

In: Glasvezel internet, Buitengebied

Snel internet, maar niet voor iedereen!

Sinds juli 2015 zijn internetproviders druk bezig hun internetsnelheden te verbeteren. Daar zijn we erg blij mee! Toch profiteert lang niet iedereen hiervan. Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet konden afnemen, erop vooruit zijn gegaan. Van de huishoudens met langzaam internet (1-24 Mbps) kreeg slechts iets meer dan 30% een hogere snelheid.

De oorzaak van het achterblijven van upgrades voor huishoudens met lage snelheden is dat veel van die huishoudens in de buitengebieden liggen. In deze gebieden is het (relatief) kostbaar om investeringen te doen in het netwerk. Uit het onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat buiten de bebouwde kom, 51% niet kan beschikken over een snelheid van meer dan 30 Mbps.

Meld je aan!Zolang inwoners van deze gebieden niet aan de bel trekken, komen providers niet in beweging om te zorgen dat er sneller internet komt. Meld je aan op www.Friesland.OpGlas.nl (of buiten Friesland op www.opglas.nl) om je behoefte kenbaar te maken. En vraag ook meteen de mensen in je straat zich aan te melden. Want alleen bij voldoende animo kan actie worden ondernomen!

Wil je samen met andere mensen in je omgeving een werkgroep voor snel internet opstarten? Stuur dan een e-mail met je naam en adres naar servicedesk@breedbandfriesland.nl.

 

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!