Nieuwsoverzicht

Al bijna 1200 aanmeldingen voor snel internet!

In: Buitengebied, Glasvezel

Al bijna 1200 aanmeldingen voor snel internet!

De gemeente Weststellingwerf inventariseert deze zomer de behoefte aan snel internet in het zogenaamde ´witte gebied´. Dit zijn adressen in de dorpen en buitengebieden met een trage of geen internetverbinding. Inmiddels hebben 1.200 van de 2.300 aangeschreven adressen zich al aangemeld via Weststellingwerf.OpGlas.nl. De teller staat hierdoor op ruim 50% en dat is meer dan een verdubbeling van het aantal adressen dat al was aangemeld dankzij de inspanningen van lokale initiatiefgroepen. Een geweldig resultaat voor een actie in de zomerperiode!

Behoeftepeiling
Kabelnoord gaat in opdracht van de provincie Fryslân glasvezel aanleggen in de ´witte gebieden´ van Friesland. Voor de aanleg is het noodzakelijk dat zoveel mogelijk adressen meedoen. Hiervoor wordt momenteel een percentage van minimaal 60% aangehouden. De gemeente Weststellingwerf peilt daarom deze zomer alvast de behoefte aan snel internet. Deze week ontvangen alle adressen die zich nog niet hebben aangemeld een herinnering in hun brievenbus. Want aanmelden kan nog steeds via Weststellingwerf.OpGlas.nl!

Aanlegkosten
Wanneer we deze zomer een hoog percentage geïnteresseerde adressen behalen, is de kans groot dat we ook straks voldoende deelnemers hebben. Kabelnoord zal als vervolgstap alle adressen in de ´witte gebieden´ een concreet aanbod doen. De inschatting is dat straks 15 euro per maand voor de extra aanlegkosten moet worden betaald. Deze aansluitbijdrage komt bovenop de kosten van een abonnement voor internet, televisie en/of bellen.

Digitale bereikbaarheid
Een goede bereikbaarheid via internet is van groot belang voor de leefbaarheid in dorpen en buitengebieden. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerken, uw bedrijfsvoering, studiemogelijkheden, contacten met familie en vrienden, het volgen van het nieuws of ‘gewoon’ haarscherp tv-beeld. In de toekomst zal het gebruik van internet alleen maar toenemen door o.a. nieuwe vormen van digitale dienstverlening.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check